Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (06.04.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (06.04.)

Фондовий ринок
118
Перед відкриттям торговельної сесії в середу, 6 квітня, спостерігається нейтральний новинний фон. Метінвест у рамках програми постійних поліпшень, реконструкції та модернізації виробничих підприємств планує підвищити ефективність заводу в Єнакієвому за рахунок реструктуризації управління виробничими майданчиками.
Очікується, що в результаті реструктуризації маржа Єнакіївського метзаводу зросте за рахунок збільшення частки готової продукції, виробленої прокатними станами. Міжнародний валютний фонд (МВФ) розробив рекомендації, які дозволять країнам управляти відтоком і припливом капіталу, в тому числі визначати час, коли за крайній захід припустиме введення нагляду за рухом капіталу. Опублікований 5 квітня протокол засідання FOMC призвів до зростання побоювань інвесторів з приводу можливого підвищення центральним банком США відсоткової ставки в поточному році через збільшення темпів зростання інфляції. Центральний банк КНР підвищив відсоткову ставку вже вчетверте з жовтня 2010, збільшивши також і норми резервування для банків. Індекс економічних умов ISM у невиробничій сфері впав сильніше, ніж прогнозували експерти. Його значення в березні становило 57,3, тоді коли прогноз складав зниження з 59,7 до 59,5.
За підсумками торговельної сесії в США індекс Dow Jones просів на 0,85%, індекс S&P 500 знизився на 0,02%, індекс Nasdaq виріс на 0,07%. Ф'ючерси на нафту марки Light з поставкою в травні за підсумками торгів на NYMEX подешевшали на 0,1% до рівня $108,34 за барель. За підсумками торгів на COMEX ф'ючерси на золото з поставкою у квітні виросли на 1,4% до $1 451,80 за трійську унцію. Прибутковість десятирічних казначейських облігацій знизилася, тим часом, з 3,43% до 3,41%. Азійська сесія демонструє змішану динаміку індексів: Nikkei225 -0,21%, Shanghai Composite +0,23%, Hang Seng +0,64%.
Європейська торгова сесія закрилася, переважно, на негативній території. Перш за все, це пов'язано зі слабкою макростатистикою Єврозони - індекси ділової активності не показали очікуваних результатів. Побоювання інвесторів викликає, також те, що готуються збори ради директорів ЄЦБ, заплановані на 7 квітня. На цих зборах буде вирішуватися питання подальшої монетарної політики Євросоюзу. Аналітики прогнозують зростання ставки рефінансування до 1,25%. За підсумками торгової сесії британський FTSE100 знизився на 0,16%, німецький DAX 0,00%, французький CAC40 знизився на 0,03%. Російські торгові майданчики відкрилися на позитивній території. ММВБ додає 0,17%, RTSI зростає на 0,41%.
Сьогодні опублікований індекс роздрібних цін BRC Англії. Його показники виявилися нижчими за експертні прогнози - 2,4% до 2,7% відповідно. Серед очікуваних макроновин інвесторам необхідно звернути увагу на зміну індексу споживчих цін Швейцарії, який вийде в 10:15.
о 11:30 вийдуть дані з індексу промислового виробництва Англії.
о 12:00 будуть опубліковані переглянуті дані з ВВП за 4 квартал країн Євросоюзу.
о 13:00 вийдуть дані за виробничими замовленнями Німеччини.
о 14:00 вийде блок інформації з іпотечного ринку США.
о 17:00 буде опублікована неофіційна оцінка ВВП від Національного інституту економічних і соціальних досліджень Великобританії. Дана оцінка, використовуючи статистичні методи проектування, є прогнозом для офіційного ВВП.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас