Вчені: Стовбурові клітини врятують людство від облисіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Стовбурові клітини врятують людство від облисіння

98
Вперше в історії медицини стався прорив у лікуванні облисіння. Дослідникам з Берлінського університету вдалося виростити волосяні фолікули зі стовбурових клітин.
Група вчених використовувала в експерименті стовбурові клітини тварин. Фолікули вийшли тонше, ніж у людини, однак автори запевняють, що вже незабаром зможуть вирощувати і людське волосся.
Доктор Роланд Лаустер заявив, що через 5 років клініки Німеччини будуть проводити процедури з вирощування волосся за допомогою власних стовбурових клітин і мільйони пацієнтів зможуть мати густе і здорове волосся. Вирощені волосся буде імплантуватися на уражені зони шкіри голови. Вчений підтвердив, що вже повним ходом йде підготовка до клінічних випробувань.
Стовбурові клітини є основними клітинами нашого організму. Оскільки вони можуть перетворюватися в клітки будь-яких органів і тканин, то грають роль екстреної допомоги: якщо десь в організмі неполадка, стовбурові клітини перетворюються в клітини пошкодженого органу та сприяють відновленню його функції. Хоча лікування за допомогою стовбурових клітин вважають перспективним напрямком у медицині, його розвиток відбувається дуже повільно.
Поки німецькі вчені продовжують експерименти, єдиним ефективним засобом лікування від облисіння вважається пересадка волосяних фолікул з потиличної частини голови. Ця процедура триває більше п'яти годин і вимагає неодноразового повторення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас