Через подорожчання нафтопродуктів витрати аграріїв на посівну збільшаться на 600 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через подорожчання нафтопродуктів витрати аграріїв на посівну збільшаться на 600 млн. грн.

Аграрний ринок
142
Через зростання цін на нафтопродукти витрати аграріїв на проведення посівної кампанії збільшаться на 600 млн. грн. в порівнянні з минулим роком.
Такий прогноз висловив заступник генерального директора Української аграрної конфедерації (УАК) Олександр Ярославський під час круглого столу.
"Через підвищення цін на нафтопродукти, аграрії витратять на 600 млн. грн. більше", - сказав він.
При цьому Ярославський додав, що ці витрати можуть незначно вплинути на підвищення загальної вартості польових робіт у разі високого урожаю зернових.
За його словами, при збереженні врожайності на рівні 2010 року собівартість тонни зерна збільшиться на 3-5%. Цього року собівартість тонни зерна буде на рівні 920 грн., В той час як в 2010 році собівартість 1 тонни зерна становила 880 грн.
За словами заступника гендиректора УАК, сьогодні аграрії не відчувають дефіциту палива для проведення посівної, проте вони мають претензії до його якості.
"Існує держпрограма з забезпечення аграріїв нафтопродуктами на пільгових умовах, але, на жаль, деякі фермери, які володіють технікою імпортного виробництва, намагаються уникати такого палива через низьку якість", - додав він.
Як повідомлялося, вартість бензинів і дизельного палива на українських АЗС у першому кварталі 2011 року зросла на 19-22%. Найбільший ціновий ріст припав на дизельне паливо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас