На "Фукусімі" рівень радіації настільки високий, що його неможливо виміряти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Фукусімі" рівень радіації настільки високий, що його неможливо виміряти

2958
Рівень радіації, впливу якої піддаються робітники на "Фукусімі-1", настільки високий, що його неможливо виміряти, повідомляє телекомпанія Ен-Ейч-Кей.
Телекомпанія посилається на спеціаліста з моніторингу, за даними якого рівень радіації в енергоблоках з першого по третій настільки високий, що пристрої моніторингу виявляються непотрібними. Високий рівень радіації не дозволяє увійти всередину будівель АЕС, але вже зовні в деяких місцях рівень радіації перевищує 100 мЗв.
"Резервуари і потоки високорадіоактивної зараженої води виявлені впродовж всієї станції. Це викликає занепокоєння за робітників", - передає Ен-Ейч-Кей.
У той же час у вівторок на "Фукусімі-1" продовжуються роботи зі скидання слаборадіоактивної води в Тихий океан. Всього оператор станції ТЕРСО планує скинути близько 11,5 тис. тонн радіоактивної води, і до полудня вівторка близько 3,4 тис. тонн вже були скинуті в океан.
Аварії на АЕС "Фукусіма-1" почалися після руйнівного землетрусу і цунамі, що відбулися 11 березня. Тоді з ладу вийшла система охолодження реакторів. Температура в них почала підвищуватися, і кілька пожеж і вибухів привели в несправний стан четвертий реактор.
Їх намагалися остудити, заливаючи за допомогою пожежних гідрантів та помп океанську воду. Оболонка одного з реакторів дала тріщину, і радіоактивна вода почала просочуватися всередину приміщень станції, а потім у ґрунт і океан. Оператор "Фукусіми-1" ТЕРСО намагалася забетонувати тріщину, але витік продовжувався.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас