Португалія вважає зниження кредитного рейтингу несправедливим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія вважає зниження кредитного рейтингу несправедливим

Казна та Політика
160
Зниження кредитного рейтингу Португалії несправедливе і не відображає справжнього стану справ у країні, вважає радник президента Португалії з фінансових питань, голова міжбанківської компанії SIBS Вітор Бенту.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's у вівторок слідом за Standard&Poor's і Fitch знизило довгостроковий рейтинг держоблігацій Португалії на один щабель - до "Baa1" з "A3", а також помістило рейтинг на перегляд з можливістю подальшого зниження.
"У Португалії існує велике невдоволення даними рейтингових агентств. Їх результати ми вважаємо несправедливими. Очевидно, що агентства більш вимогливі, ніж необхідно, і використовують так звану захисну, попереджувальну, тактику", - сказав Бенту журналістам у Лісабоні. При цьому він висловив упевненість, що плани щодо скорочення бюджетного дефіциту будуть дотримані в будь-якому випадку, незалежно від того, хто прийде до влади в результаті намічених на 5 червня позачергових виборів. Втім, за словами Бенту, португальцям потрібно буде на якийсь час "тугіше затягнути пояси і значно стримати свої апетити".
Прем'єр-міністр країни Жозе Сократеш в березні подав у відставку після того, як парламент переважною більшістю голосів відхилив черговий план антикризових заходів, запропонований урядом. Уряд Португалії розраховував скоротити бюджетний дефіцит на 3,7% в 2012 і 2013 роках. Як зазначив Бенту, дані за 2010 рік поки що не опубліковані, однак, на його думку, заявлена мета скорочення бюджетного дефіциту до 7,3% буде виконана.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас