Бернанке вважає нинішнє зростання інфляційних ризиків тимчасовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке вважає нинішнє зростання інфляційних ризиків тимчасовим

Казна та Політика
230
Нинішнє зростання цін на сировину, що викликало сплеск інфляції, пов'язане з факторами попиту і пропозиції на глобальному ринку і, швидше за все, є тимчасовим, вважає голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке.
Цей ріст не повинен трансформуватися в загальне підвищення інфляції, сказав він, оскільки інфляційні очікування залишаються стабільними, а також з врахуванням очікуваної надалі стабілізації цін на ринках енергоносіїв, сільгосптоварів і металів.
"Думаю, підвищення буде тимчасовим, воно пройде, і ми повернемося до рівня інфляції, який відповідає нашому мандату за підтримки цінової стабільності", - сказав він у понеділок, відповідаючи на запитання під час конференції, організованої Федеральним резервним банком Атланти.
Водночас, якщо ці прогнози не виправдаються, "тоді ми безумовно повинні будемо відреагувати, щоб підтримати цінову стабільність в США", заявив він.
Однією з причин слабкості пожвавлення американської економіки він назвав ситуацію на ринку житла, зокрема, велику кількість будинків, конфіскованих в результаті невиплати кредитів.
Основна частина виступу Бернанке була присвячена проблемам, пов'язаним з необхідністю підвищення прозорості ринку похідних інструментів і надійності розрахункової системи на цьому сегменті ринку.
Останніми тижнями цілий ряд керівників окружних банків Федеральної резервної системи в своїх виступах говорили про ризики, пов'язані з прискоренням інфляції, а також про необхідність посилення у зв'язку з цим кредитно-грошової політики американського ЦБ. Після цих заяв на ринку зросли очікування на підвищення базової ставки у ФРС в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас