Уряд Лівії готовий провести вибори і реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Лівії готовий провести вибори і реформи

Казна та Політика
377
Уряд Лівії готовий провести вибори і реформувати політичну систему, але тільки народ може вирішити, чи залишиться біля керма Муаммар Каддафі чи ні. Про це заявив офіційний представник лівійського уряду Мусса Ібрагім в інтерв'ю державному телебаченню Лівії, передає РБК.
"Ми можемо встановити будь-яку політичну систему, провести будь-які зміни: в конституції, у виборчій системі і так далі, але необхідний лідер, який все це організовує. Ми переконані в цьому", - сказав він.
"Хто вони такі, щоб вирішувати, що лівійці повинні робити? Чому б їм (країнам Заходу) не визнати: необхідно, щоб лівійський народ сам вирішив - піде лівійський лідер зі своєї посади чи ні, змінювати політичну систему чи ні", - додав він. Ібрагім також зазначив, що в Тріполі жалкують про рішення Італії підтримати бунтівників.
Нагадаємо, 4 квітня Італія слідом за Францією визнала Національну перехідну раду Лівії законною владою в цій державі.
У лютому 2011 р. у Лівії почалися антиурядові виступи, які переросли у громадянську війну. Країна розділилася на схід, де взяли верх супротивники глави держави М. Каддафі, і захід, де більшість населення його підтримує. 19 березня 2011 після ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетні та авіаудари по території Лівії. Пізніше до коаліції приєдналися інші країни. Наприкінці березня НАТО взяло на себе командування операцією в Лівії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас