Біржі Європи закрилися різноспрямовано на внутрішніх новинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрилися різноспрямовано на внутрішніх новинах

Фондовий ринок
115
Провідні європейські фондові індекси до закриття ринків у понеділок змінилися різноспрямовано на тлі позитивних внутрішніх корпоративних новин у сфері злиття і поглинань (M&A) і очікування засідання ЄЦБ на поточному тижні, свідчать дані бірж.
За підсумками торгів понеділка британський індекс FTSE 100 підвищився на 0,12% до 6 016,98 пункту. Німецький DAX скоротився на 0,06%, склавши 7 175,33 пункту. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів втратив 0,29% (до 4 042,92 пункту).
В центрі уваги інвесторів опинилися повідомлення про те, що французька медіакорпорація Vivendi SA збільшить свою частку у французькому операторі SFR до 100%, купивши 44% акцій у британського оператора стільникового зв'язку Vodafone за 7,95 млрд євро.
Крім того, в понеділок стало відомо, що французький виробник спеціалізованої хімії Rhodia SA погодився придбати бельгійську хімічну компанію Solvay за 3,4 млрд євро (31,6 євро за одну звичайну акцію).
На настрої інвесторів також вплинули макроекономічні новини Європейського регіону. Зокрема, ціни виробників у 17 країнах єврозони в лютому 2011 року збільшилися на 6,6% в річному вирахуванні і на 0,8% - у місячному. Аналітики прогнозували зростання показника по єврозоні в лютому на 0,8% в порівнянні з січнем і на 6,7% - в порівнянні з лютим 2010 року.
Водночас основна тема для учасників торгів на поточному тижні - майбутнє засідання ЄЦБ і рішення регулятора за базовою ставкою. Експерти очікують, що ставка буде підвищена на 0,25 відсоткового пункту з рекордно низької позначки в 1%.
Щоправда, в учасників торгів з'являються різні побоювання, пов'язані з даним вірогідним кроком ЄЦБ. З одного боку, інвестори турбуються, що підвищення ставки може негативно відбитися на економіках периферійних країн єврозони, обтяжених боргами. З іншого боку, існує думка, що даного кроку регулятора виявиться недостатньо для стримування інфляції.
"Інвестори побоюються, що одне підвищення ставки не допоможе послабити інфляційний тиск в основних європейських економіках - Німеччині та Франції, тому голові регулятора в четвер на прес-конференції, можливо, доведеться сигналізувати про подальші заходи щодо жорсткості кредитно-грошової політики", - наводить видання The Wall Street Journal думку економіста Forex.com Кетлін Брукс.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас