В Раді зареєстровано законопроект про продаж квот на зерно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Раді зареєстровано законопроект про продаж квот на зерно

Аграрний ринок
288
У Верховній раді України зареєстровано законопроект про розподіл квот, встановлених Кабінетом міністрів України на зерно і продукти його переробки, шляхом продажу квот на аукціонах.
Так, проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки розвитку сільського господарства" (№8324 від 01.04.2011), ініційований народним депутатом від фракції ПР Григорієм Калетником, пропонує врегулювати на законодавчому рівні питання про продаж квот встановлених Кабінетом міністрів України на зерно і продукти його переробки з аукціонів.
Даний законопроект доповнює статтю 10 закону "Про зерно та ринок зерна в Україні" таким змістом:
"Державне регулювання ринку зерна Кабінет міністрів України здійснює шляхом застосування режиму ліцензування експорту (імпорту) зерна та продуктів його переробки, у тому числі шляхом встановлення квот (кількісних або інших обмежень), розподіл яких здійснюється шляхом продажу на аукціонах. Кошти, отримані від реалізації квот на аукціонах, спрямовуються на підтримку сільського господарства".
На думку автора документа, прийняття законопроекту дозволить поліпшити забезпечення державної підтримки розвитку сільського господарства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас