Вчені: Любителі солодощів стрункіші, ніж ті, хто їх не любить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Любителі солодощів стрункіші, ніж ті, хто їх не любить

398
Ласуни мають меншу вагу, менший індекс маси тіла (ІМТ) і навіть меншу талію, ніж ті, хто обмежує себе в солодкому, з'ясували вчені з Сільськогосподарського центру при Університеті штату Луїзіана.
Під час досліджень, що тривали близько п'яти років, команда фахівців під керівництвом професора Керол О'Ніл спостерігала за більш ніж 15 тис. дівчат у віці від 19 років і старше, повідомляє РИА Новости.
Піддослідних розділили на кілька груп виходячи з кількості солодощів, які вони щодня вживають, цукру та інших особливостей раціону харчування. У результаті група вчених дійшла до висновку, що ІМТ і об'єм талії у ласунів були трохи меншими, ніж у інших: наприклад, середній ІМТ перших дорівнює 27,7, а у тих, хто обходиться без солодкого, - 28,2.
Як відзначають експерти, огрядність розвивається через те, що ми споживаємо більше калорій, ніж витрачаємо, тому вони рекомендують отримувати з таких продуктів, як солодощі, фаст-фуд і газована вода, не більше 10% денної норми калорій.
Висновки даного дослідження зовсім не доводять, що солодощі допомагають худнути. Просто любителі цукерок, як правило, трохи більше віддаються фізичних навантаженням, щоб спалити зайві калорії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас