В Росії блогерів почали приймати до Спілки журналістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії блогерів почали приймати до Спілки журналістів

54
В Росії створена громадська організація "Центр громадянської журналістики", що займається залученням до спілки блогерів.
Ініціатори створення такої організації - відділення Союзу журналістів Росії в місті Єкатеринбург спільно з ініціативною групою інтернет-активістів регіону, повідомляє "Журден".
"За даними системи "Яндекс", зараз у Росії близько 45 млн. блогерів.
Звичайно, у нас немає такої кількості журналістів, а попит на інформацію зростає. Тому, поки в інших регіонах думають, як ставитися до блогерів, ми вирішили підтримати їх, зокрема і на професійному рівні", - пояснив голова Свердловської творчої спілки журналістів Дмитро Полянін.
П'ятеро блогерів вже подали заяви про вступ до спілки. Остання обіцяє журналістам повний професійний захист - від офіційної акредитації в органах влади до відстоювання авторських прав та юридичного представництва в суді.
Для того щоб бути прийнятим до Спілки журналістів, блогер повинен, по-перше, принести рекомендацію хоч одного журналіста, який вже є членом спілки, по-друге, мати публікації в ЗМІ із зазначенням якщо не імені та прізвища, то хоча б нікнейму, а по-третє, бути популярним.
Популярність оцінюється за критеріями ЗМІ: за російськими законами, газета є засобом масової інформації, якщо має тираж 1000 або більше примірників, тому популярним вважають блогера, чия сторінка має не менше тисячі відвідувачів щодня. У союзі відзначають, що, крім прав і привілеїв професійного журналіста, блогери повинні розділяти і обов'язки представників ЗМІ.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас