WSJ: Акціонери банків Уолл-стріт отримають можливість впливати на бонуси керівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: Акціонери банків Уолл-стріт отримають можливість впливати на бонуси керівництва

Казна та Політика
121
Goldman Sachs, JP Morgan Chase і Morgan Stanley мають намір дозволити своїм акціонерам впливати на розмір бонусних виплат для топ-менеджерів, пише в понеділок газета "РБК daily" з посиланням на The Wall Street Journal (WSJ). Таке рішення банків є кроком назустріч багатьом акціонерам, які не раз мали претензії до нарахування бонусів під час фінансової кризи.
Поштовхом до подібних змін на Уолл-стріт послужило прийняття минулого літа закону Додда - Френка. У документі крупним американським компаніям настійно рекомендується проводити голосування акціонерів з питань бонусних виплат не рідше ніж раз на три роки. До числа місцевих компаній, які вже анонсували намір влаштовувати голосування раз на три роки, увійшли, зокрема, Monsanto, Tyco International, Accenture, Toll Brothers і Qualcomm.
Goldman Sachs, JP Morgan Chase і Morgan Stanley не є першопрохідцями: раніше проводити подібні голосування щороку погодилися Citigroup, Wells Fargo і Bank of America. Низка американських банків також зобов'язалася прислухатися до думки акціонерів ще після участі в державній програмі TARP - в деяких випадках це було обов'язковою умовою надання ліквідності.
Згідно з даними компанії MSCI, все більше банків згодні враховувати думку акціонерів з приводу компенсацій на щорічній основі. З січня по березень частка таких компаній зросла з 32 до 51%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас