Європейські порти готуються до оцінки збитку від землетрусу в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські порти готуються до оцінки збитку від землетрусу в Японії

Енергетика
271
Європейські портові міста, серед яких Роттердам і Гамбург, заявили, що землетрус в Японії почне впливати на обсяг вантажоперевезень пізніше цього місяця, тому що запаси в терміналах практично виснажені, а судна, які покинули Токіо незабаром після трапилася катастрофи, тільки зараз починають прибувати в порти.
Час у дорозі судів AP Moeller-Maersk A/S, найбільшого оператора морських контейнерних перевезень, з Йокогами в Роттердам складає 31 день. Таким чином, судна, які покинули японський порт наступного дня після землетрусу 11 березня, повинні пришвартуватися 11 квітня. Морським судам Wilhelmsen ASA для здійснення такого ж шляху, але через Австралію, потрібно 6 тижнів, таким чином, запланована дата прибуття до Європи - 22 квітня.
Обсяг вантажоперевезень може зберегтися на колишньому рівні навіть після того, як до Європи почнуть перебувати судна вже після того землетрусу, який вже стався, тому що японські компанії починають використовувати запаси для того, щоб покривати експортний попит. Пізніше обсяг вантажоперевезень скоротиться після того, як виснажені запаси в Японії не зможуть поповнитися через перебої у виробництві країни. Це може сприяти зниженню обсягів морських вантажних перевезень, портової активності та нестачі автомобільних комплектуючих та електроніки, на які припадає основна частина вантажоперевезень з Японії.
Тоді коли Роттердам не очікує поки на значне падіння обсягу вантажоперевезень, але він не виключає його зниження. Голландський порт щорічно імпортує з Японії 1,9 млн тонн товарів, а з Китаю - 12,9 млн. тонн.
У німецькому Гамбурзі падіння вважають "імовірним і чекають, що воно може статися найближчими місяцями".
Усі судна, які прибувають з Японії в британський порт Фелікстоув, також вийшли в плавання ще до трагічних подій 11 березня, тому поки занадто рано оцінювати наслідки японської катастрофи в даному секторі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас