Ірландії необхідно 100 мільярдів євро для порятунку банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландії необхідно 100 мільярдів євро для порятунку банків

Валюта
185
Ірландія довела оцінку вартості захисту банків від майбутніх потрясінь у розмірі до 70 мільярдів євро і пообіцяла радикально реформувати сектор в спробі переконати інвесторів у тому, що тримає під контролем фінансову кризу.
Нові стрес-тести показали, що іншим чотирьом банкам країни необхідно поповнити капітал на 24 мільярди євро, повідомив центральний банк Ірландії, що співпало з очікуваннями. При цьому порятунок банків вже коштував платникам податків 46 мільярдів євро, тож загальна вартість виходу з банківської кризи досягла $100 мільярдів.
"Ціна величезна, - сказав міністр фінансів Ірландії Майкл Нунан в парламенті. - Але якщо ми отримаємо працюючу банківську систему, то такі витрати варті того".
У результаті наміченої реструктуризації в Ірландії залишаться дві системоутворюючі установи, і всі кредитори будуть або націоналізовані, або віддані під частковий контроль держави.
Ірландія ніяк не може оговтатися від найсильнішої серед розвинених країн рецесії, а минулого року їй довелося стати боржником Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду. Інвестори скептично оцінюють здатність Дубліна вийти з найдорожчої в світі банківської кризи.
Нунан визнав, що ставки все ще високі і багато залежить від економіки в цілому.
"Якщо зростання сповільниться, для нас всіх у цій країні почнуться неприємності", - сказав він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас