10 тисяч німців вийшли на вулиці Німеччини, вимагаючи ліквідувати АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 тисяч німців вийшли на вулиці Німеччини, вимагаючи ліквідувати АЕС

Енергетика
196
Понад 10 тис. людей взяли сьогодні в містах Німеччини участь у демонстраціях проти використання атомної енергії, організованих Федеральним союзом громадських ініціатив із захисту навколишнього середовища, повідомляє ИТАР-ТАСС
За даними союзу, в Бремені на вулиці вийшли понад 6 тис осіб, в Ессені - близько 3 тис., в Регенсбургу - близько 1 тис. Ще близько 1 тис. людей взяли участь в акції протесту біля воріт сховища радіоактивних відходів у німецькому місті Горлебен (земля Нижня Саксонія).
Присутні вимагали якнайшвидшої відмови від використання атомної енергії і закриття всіх 17 німецьких АЕС. Маніфестанти стверджують, що після катастрофи на японській АЕС "Фукусіма-1" дебатів про підвищення безпеки на атомних реакторах недостатньо. Необхідний кардинальний перегляд ставлення до атомної енергетики.
У Горлебені демонстранти протестували проти перетворення тимчасового сховища радіоактивних відходів у "атомне кладовище". Перша партія "атомного сміття" надійшла в Горлебен у 1995 році. Сьогодні в сховищі знаходиться понад 200 контейнерів з утилізованим урановим паливом, а до кінця нинішнього року їх число досягне 260.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас