Революція завадила Україні вивезти з Єгипту видобуту нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Революція завадила Україні вивезти з Єгипту видобуту нафту

Енергетика
331
Україна вже видобула в Єгипті 100 тис. тонн нафти, а в наступному 2012 році видобуток складе 1 млн. тонн. Про це сказав сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко на прес-конференції в Донецьку.
"Дуже мало пишуть у пресі про те, що ми робимо за кордоном для того, щоб добути нафту там. Особливо це актуально в умовах сьогоднішнього різкого зростання цін на нафту", - сказав міністр.
Він повідомив, що в Єгипті Україна вже почала промисловий видобуток нафти.
"Але ж ми вже почали промисловий видобуток нафти в Єгипті, і в наступному році ми вийдемо на видобуток приблизно мільйона тонн і постачання її в нашу країну, - розповів Бойко. - Цю програму ми готували з 2006 року. У той час, коли ми були в опозиції, вона була практично зупинена, потім ми її реанімували. Але, ця програма діє, і перші 100 тис. тонн ми вже видобули там, вони вже знаходяться там, і ми їх плануємо вивезти. Власне кажучи, ми б її вивезли, коли б не революція в Єгипті".
На закінчення міністр ще раз запевнив, що в України сьогодні "є по всіх напрямах урядові програми, які дозволяють підвищувати енергетичну безпеку нашої країни".
Нагадаємо, 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет та Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і НАК "Нафтогаз України" було укладено концесійну угоду на проведення нафтової розвідки та розробки запасів вуглеводнів східного блоку Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) в Західній Пустелі АРЄ загальною площею 994 кв. км. Згідно з умовами Концесійної угоди, період геологорозвідувальних робіт триватиме до 13 грудня 2011 року.
За час реалізації проекту компанією пробурені 12 пошукових і 2 розвідувальні свердловини. Відкрито 5 родовищ вуглеводнів. Сумарні видобувні запаси нафти і газу на трьох родовищах оцінюються в 10 млн. тонн умовного палива. Здійснюється оцінка запасів на двох інших родовищах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас