Влада Києва не карає за торгівлю алкоголем у кіосках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва не карає за торгівлю алкоголем у кіосках

Казна та Політика
386
Міліція не знає, як карати власників київських кіосків, які порушують заборону на торгівлю алкоголем і тютюном, і чекає роз'яснень від юристів.
"Заборона справді набрала чинності. Наші правовики зараз вивчають рішення Київради і законодавство, як діяти нашим міліціонерам. Адже є закон України, що забороняє органам місцевої влади запроваджувати подібні заборони. Прокуратура повинна була рішення Київради опротестувати. Якщо вона цього не зробить, ми будемо складати протоколи за торгівлю алкоголем і тютюном і відправляти їх в комісії при райадміністраціях. Вони можуть оштрафувати або прийняти інше рішення", - розповів начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук.
Автор заборони, депутат Олексій Омельяненко, вважає, що міліції треба описувати і забирати майно, а самі ларьки опечатувати. "З понеділка я зустрінуся з начальником міліції Києва, і ми будемо всі разом діяти", - сказав він.
Згідно з рішенням Київради, місця торгівлі у тимчасових спорудах загальною площею до 40 квадратних метрів не призначені для продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних і слабоалкогольних напоїв, столових вин і тютюнових виробів. Рішення вже набрало чинності.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас