Кабмін покарає АЗС, які не дотримуються цінового коридору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін покарає АЗС, які не дотримуються цінового коридору

Енергетика
262
Уряд не дозволить реалізаторам бензину і дизпалива виходити за встановлений ціновий коридор. Якщо компанії будуть перевищувати коридор, уряд буде втручатися. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.
"Експертна група, яка засідає щотижня, з огляду на складну ситуацію, затвердила коридор на цей тиждень: 9,75 грн для бензину А-95 і 9,20 грн для дизпалива. Причому це для країни. Можливо, в Києві - більше, а на периферії - у Волинській чи Тернопільської області - менше", - уточнив міністр.
Як повідомляє УНН, Бойко згадав про досвід покарання трьох нафтотрейдерів, які в грудні-січні різко підвищили ціни на бензин без достатніх підстав.
"Якщо компанії перевищують коридор, рекомендований урядом (а уряд не просто так поставив цю ціну), то будемо дуже жорстко діяти, так само, як ми діяли стосовно трьох компаній, що вступили в картельну змову... Уряд буде втручатися", - додав Бойко.
Експерти ринку вважають, що нової цінової стелі, встановленої урядом, нафтотрейдери дотримуватися не будуть. За прогнозами директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, трейдери не будуть працювати в збиток, а тому вітчизняний А-95 подорожчає до 9,90 грн/л, імпортний - до 10,30 грн/літр.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас