Японія введе нові податки для подолання наслідків стихії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія введе нові податки для подолання наслідків стихії

Казна та Політика
249
Уряд Японії має намір ввести нові податки, спрямовані на відновлення районів, постраждалих від катастрофічних цунамі і аварії на АЕС "Фукусіма-1".
Центральний Японський банк опрацьовує також питання про те, щоб надати фінансовим установам в зоні лиха кредити за низькі відсотки на 1 трлн. ієн (понад 12 млрд. дол).
Не пізніше ніж через два місяці уряд внесе до парламенту пакет з 16-17 законопроектів, що створюють юридичну базу для відновлювальних робіт. Вони передбачають, зокрема, введення спеціального споживчого податку, податку на юридичних осіб та "податку соціальної солідарності". Ним будуть обкладатися японські громадяни, які мешкають за межами постраждалих районів, передає ИТАР-ТАСС.
Крім того, вивчається питання про випуск облігацій спеціальної державної позики, також повністю спрямованої на відновлення транспортної та соціальної інфраструктури.
Уряд не відкидає можливості викупу за державні кошти і приватних земель, затоплених у результаті цунамі або заражених радіацією після аварії на атомній станції.
Загальний збиток від стихійного лиха, що спіткало Японію в березні, оцінюється в суму до 25 трлн. ієн (понад 301 млрд. дол).
Згідно з даними опитування громадської думки, проведеного в березні інформаційним агентством Kyodo, до 68% жителів країни згодні з тимчасовим підвищенням податків для подолання нинішніх лих.
Тим часом, у Японії почалася найбільша операція з пошуку людей. За останніми даними, число загиблих і зниклих безвісті досягло 28 тис. осіб.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас