Мільйонер врятував картини Сурбарана для Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонер врятував картини Сурбарана для Англії

129
Інвестиційний менеджер Джонатан Раффер пожертвував Церкві Англії 15 мільйонів фунтів, щоб вона відмовилася від планів продавати колекцію картин іспанського художника XVII століття Франсиско де Сурбарана. Про це повідомляє The Spectator.
12 картин, що зображують біблійного Якова і його синів, вже 250 років знаходяться в історичній резиденції єпископів Даремського, замку Окленд. Про намір церкви продати належні їй роботи Сурбарана стало відомо в кінці 2010 року; тоді ЗМІ повідомляли, що англікани навіть найняли піарщиків, щоб мінімізувати наслідки скандалу.
Скандал, проте, розгорівся: представники суспільства і ЗМІ висловлювали своє обурення у зв'язку з тим, що картини будуть продані поодинці й опиняться у власності приватних колекціонерів, тим більше - закордонних. На початку "нульових" церква вже збиралася продавати Сурбарана, проте тоді народне обурення змусило її відмовитися від цих планів.
59-річний Раффер назвав себе прихильником Сурбарана: за його словами, він навіть купив копію одного з цих полотен, зроблену Томасом Гейнсборо. Інвестиційний менеджер розповів, що першою його думкою було купити колекцію для себе, проте потім зрозумів, що може зробити важливу річ для країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас