НБУ має намір відібрати банки для продажу ними пам'ятних монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір відібрати банки для продажу ними пам'ятних монет

Валюта
411
Національний банк має намір відібрати банки для надання їм статусу дистриб'юторів із продажу пам'ятних монет НБУ.
Про це сказано в листі НБУ №11-312/1396 від 30 березня.
"З метою визначення дистриб'юторів Національного банку із продажу пам'ятних монет України пропонуємо банкам терміном до 15 квітня направити відповідне письмове звернення до департаменту готівково-грошового обігу НБУ", - зазначено в листі.
Письмове звернення повинно містити таку інформацію: про належність банку до тієї чи іншої групи банків, про наявність дозволу НБУ на проведення операцій з банківськими металами на внутрішньому ринку, про кількість філій і відділень банку по Україні, про наявність спеціалізованих місць для реалізації монет, про річний обсяг продажу фізичним особам пам'ятних монет і банківських металів за останні 3 роки, про наявність досвіду співробітництва з асоціацією нумізматів України.
Банки-претенденти, крім того, повинні проінформувати НБУ про проведення ними рекламних заходів та аукціонів із продажу пам'ятних монет за останні 3 роки, а також про можливі обсяги реалізації пам'ятних монет у 2011 році і про потребу в монетах на 2012 рік.
За результатами розгляду письмових звернень банків НБУ має намір вибрати банки, які одержать статус дистриб'юторів із продажу пам'ятних монет.
Як повідомляло агентство, НБУ та Національний банк Польщі мають намір домовитися про спільний випуск пам'ятних монет, присвячених проведенню фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас