Угода про ЗВТ Україна-ЄС може бути підписана до кінця 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода про ЗВТ Україна-ЄС може бути підписана до кінця 2011 р.

Казна та Політика
242
Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом може бути підписана до кінця 2011 року, прогнозує депутат Європарламенту, віце-голова Комітету з міжнародної торгівлі Європарламенту Павло Залевськи.
"І в мене, і в моїх колег є досить великі надії, що ці переговори можуть бути завершені вже до кінця цього року", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.
Залевськи зазначив, що депутати Європарламенту розглядають поглиблену угода про зону вільної торгівлі не лише як інструмент для збільшення товарообороту між Україною та ЄС, а й як важливий і дієвий інструмент для подальшої інтеграції України в Європейський Союз, а також як міцний фундамент для розповсюдження європейських стандартів в Україні.
"Це завершення переговорів про зону вільної торгівлі набуває особливого значення, якщо брати до уваги головування Польщі в Європейському Союзі у другому півріччі цього року. Я вважаю, що це - найкращі умови для створення бази, для створення рамкових умов, для найкращих формулювань цієї угоди, для найбільш вигідних умов, які можуть бути включені в цю угоду", - сказав Залевськи.
Він також нагадав, що наступний раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС розпочнеться у понеділок у Брюсселі.
Раніше українська влада неодноразово заявляла, що, незважаючи на погодження 90% пунктів угоди про асоціацію, що включає створення зони вільної між Україною та ЄС, дискусійними залишаються чутливі для України пункти, пов'язані з квотами на сільгосппродукцію і транспортні перевезення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас