Moody's знизило довгостроковий рейтинг компанії TEPCO з A1 до Baa1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило довгостроковий рейтинг компанії TEPCO з A1 до Baa1

Казна та Політика
165
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило на три щаблі - з A1 доBaa1 - довгостроковий борговий рейтинг оператора аварійної японської АЕС "Фукусіма-1", компанії Tokyo Electric Power Co (TEPCO). Агентство зберігає можливість подальшого зниження рейтингу, йдеться в матеріалах Moody's, передає РБК.
Зміна рейтингу безпосередньо пов'язане з наслідками землетрусу магнітудою 9,0, який стався в Японії 11 березня 2011 року. Він призвів до аварії на АЕС "Фукусіма-1". Аналітики вважають, що від компанії можуть вимагати компенсації на суму до 3 трлн ієн (понад 36 млрд дол.), якщо компанія відновить роботу низки своїх підприємств не раніше ніж через шість місяців. Однак не виключено, що на це піде 10 місяців, і сума компенсацій тоді зросте до 19 трлн ієн, або 120 млрд дол.
Влада Японії піддала різкій критиці роботу TEPCO. Її акції за час торгів 1 квітня 2011 року подешевшали на 10%.
Нагадаємо, 15 березня міжнародна рейтингова агенція Standard&Poor's (S&P) помістила довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг японської TEPCO на рівні "AA-" в список CreditWatch з можливістю зниження. Короткостроковий корпоративний рейтинг компанії на рівні A-1 + також поміщений в цей список з можливістю зниження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас