Португалія пригальмувала зростання курсу євро/долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія пригальмувала зростання курсу євро/долар

Валюта
805
Курс євро продовжує зростати з середини березня, хоча і незначно. Про це розповів у коментарі аналітик Erste Group Райнер Зінгер.
"У той час як зміна відсоткових ставок позитивно впливає на курс євро, відставка іспанського уряду нагадує ринкам про проблеми із заборгованістю, з якими зіткнулися деякі європейські компанії, зазначив експерт.
На його думку, ймовірно, що Португалії знадобитися фінансування, яке забезпечить на тривалий період стабільність в країні. Проте циклічні хвилювання в Португалії можуть вплинути і на ринки інших країн.
"Зараз реакція курсу євро/дол. на події в Португалії незначна, тому що ринок очікує на результати засідання ЄЦБ, яке відбудеться 7 квітня", - зазначив Зінгер.
Аналітики Erste Group вважають, що базова кредитна ставка зросте на 25 б/п, в результаті подальші зміни курсу EUR/USD значною мірою залежатимуть від темпів спекуляції відсоткових ставок. У поточного високого показника курсу євро не буде довгострокового ефекту, тому що очікується всього лише поступове підвищення відсоткових ставок у Єврозоні. Показники ринку праці США зростають і також передбачають можливе підвищення відсоткових ставок на кілька одиниць. Спекуляції в цій сфері можуть початися вже в 2-му кварталі.
Аналітики прогнозують перше зростання відсоткових ставок наприкінці року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас