ПР: Кабмін успішно контролює продовольчу ситуацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР: Кабмін успішно контролює продовольчу ситуацію в Україні

312
Кабінет Міністрів успішно контролює продовольчу ситуацію в країні, переконана народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Ірина Горіна.
Як повідомили в прес-службі ПР, аналізуючи цінову ситуацію на ринку продуктів харчування, Горіна вказала на вплив сезонної інфляції: "Зараз можна спостерігати тенденцію, яка стосовно продовольчої групи триває протягом останніх 10 років, - це сезонна інфляція. Вона завжди відзначається в лютому, наприкінці квітня - в травні, і після цього до літа вона йде на спад".
За її словами, до цього фактору в нинішньому році додався спекулятивний, який призвів до ажіотажу з гречкою. "Зараз вже торговельні мережі та розповсюджувачі продукції намагаються з якимись іншими продуктами харчування зробити те ж саме", - сказала політик.
При цьому депутат вважає, що уряд дуже жорстко контролює продовольчу ситуацію.
"У березні ажіотаж навколо гречки і борошна в Україні пішов на спад, є вже запаси низки продуктів. Якщо на продовольчому ринку будуть якісь коливання з об'єктивних причин - будуть інтервенції. Якщо це будуть прояви спекулятивних чинників, то тут буде включатися Уряд і Антимонопольний комітет, щоб швидко припинити дії спекулянтів", - повідомила вона.
Горіна зазначила також, що до спекуляцій на ринку призводить бажання наживи продавців, а також політична складова, оскільки більшість власників торговельних мереж та супермаркетів є представниками опозиції.
"Уряд контролює ситуацію, тому сезонні стандартні коливання, які відбуваються кожного року, будуть невеликими, а зниження цін почнеться вже в травні-червні. І все буде абсолютно спокійно - без різких стрибків цін", - резюмувала Горіна.
Нагадаємо, що останнім часом в Україні спостерігалося істотне зростання цін на деякі основні продукти харчування. Зокрема, мова йде про гречку, вівсянку і борошно, а також про деякі овочі.
Як повідомлялося раніше, Лідер ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що Батьківщина домовилася з експертами, які на професійній основі зробили розрахунки для того, щоб визначити реальний індекс споживчих цін, реальну інфляцію.
За її словами, індекс інфляції в середньому за 2010 рік склав 42,3%, в той час, як влада називає цифру 9%. "Це не просто фальсифікація, це жорстка фальсифікація", - стверджує Тимошенко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас