Проїзд у столичних маршрутках може подорожчати до 5 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у столичних маршрутках може подорожчати до 5 гривень

1771
Київські перевізники знову заговорили про підвищення проїзду в маршрутках до 4-5 гривень.
За словами голови Всеукраїнської асоціації перевізників Віталія Реви, в середовищі столичних маршрутників - страйкові настрої. "Вони вимагають зменшення плати за землю (на якій розташовані їхні автопарки, - ред.) та скасування ПДВ. Якщо нам не підуть назустріч, вже в квітні маршрутки можуть просто не вийти на дороги і підуть акції протесту", - сказав він.
За його словами, в той же час перевізники бояться різко піднімати ціни, адже можуть залишитися без пасажирів: "Але найсміливіші вже найближчим часом піднімуть ціни до 4-5 гривень", - зазначив Рева. Причиною розмов про проїзд стало подорожчання пального - дизпаливо зросло в ціні з 9 до 9,7 гривень.
У той же час частина перевізників підвищувати плату за проїзд не має наміру. Але неофіційно зізнаються, що розмови про страйки йдуть вже кілька днів. "Минулого разу нам дозволили підвищити тільки на 50 копійок, але цього вистачає лише на те, щоб розплатитися з боргами - доходу ми практично не отримуємо", - сказав перевізник одного з найдовших маршрутів міста.
У мерії про плани маршрутників нічого не знають. "Вперше чую. Будемо перевіряти", - сказав начальник главку транспорту КМДА Євген Водовозов. За його словами, нова ціна просто міфічна. "Бензин подорожчав не вчора. Заявок на підвищення ціни проїзду ніхто не подавав. Хочуть, але не можуть довести", - вважає Водовозов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас