Фондовий ринок. Підсумки дня: статистика щодо американського ринку праці негативно позначилася на котируваннях російських паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: статистика щодо американського ринку праці негативно позначилася на котируваннях російських паперів

Фондовий ринок
161
Торги на російському фондовому ринку завершилися у четвер різноспрямовано. За підсумками дня індекс ММВБ впав на 0,11% до 1 813,59 пункту, індекс РТС виріс 0,19% до 2 039,7.
Котирування більшості паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 0,1%, ВТБ - на 0,63%, "Роснфати" - на 1,65%, Сбербанку - на 0,26%. Виняток становили папери "Лукойлу", що подорожчали на 0,01%.
З важливих макроекономічних даних, що впливають на перебіг торгів, можна відзначити непогану статистику по єврозоні та цифри з безробіття в Німеччині.
"Досить слабкою виявилася статистика щодо американського ринку праці, - розповідає начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. - Знову відмічається зростання кількості первинних звернень по допомогу з безробіття і збільшення загального числа осіб, які отримують допомогу з безробіття".
За словами аналітика ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Олега Душина, нафтові ціни підростали на тлі останніх перемог Каддафі над повстанцями в нафтових районах Лівії.
Російський ринок завдяки зовнішньому позитиву відкрився зростанням фондових індикаторів. "Проте закріпити досягнутий результат не вдалося, - зазначає Іван Фоменко. - У другій половині дня котирування цінних паперів змінювалися різноспрямовано. Індекс РТС трохи додавав, а індекс ММВБ, навпаки, незначно знижувався".
На його думку, занадто високі цінові рівні викликали у гравців бажання зафіксувати отриманий прибуток, тим більше що в перспективі немає підстав розраховувати на продовження позитивної динаміки.
Аналітик ГК "Алор" Світлана Корзєнєва нагадує, що завтра до відкриття торгів буде опублікований блок статистики зі Азіатського регіону, найбільш значущими з яких є індикатор Tankan і індекс ділової активності в промисловості Китаю, які можуть вплинути на старт торговельної сесії.
Іван Фоменко вважає, що необхідність корекції очевидна, але це зовсім не означає, що вона відбудеться в найближчі дні. "Найбільш вірогідний сценарій консолідації ринку на досягнутих рівнях зі спробами продовжити гру на підвищення в окремих паперах", - додає він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас