В американському молоці виявлено радіацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В американському молоці виявлено радіацію

Аграрний ринок
258
Американське агентство з захисту навколишнього середовища розширило радіаційний моніторинг на території США після того, як з'явилися повідомлення про виявлення невеликих доз радіації в коров'ячому молоці, зробленому на території країни.
Моніторинг вже здійснюється за допомогою мережі постійних станцій спостереження. Крім того, чиновники будуть перевіряти питну воду та інші продукти харчування, а також зразки атмосферних опадів, передає Іnright.ru.
За словами фахівців, вміст радіоактивних ізотопів йоду-131 в зразках молока взятих в штатах Вашингтон і Каліфорнія приблизно в 5 тис. разів нижче норми. Влада обох штатів запевнила, що молоко безпечне для людини.
У цілому 15 штатів США повідомили про виявлення малих доз радіоактивних ізотопів в атмосфері і воді. Йод-131 був знайдений як у східних, так і в західних штатах країни.
Раніше повідомлялося, що радіоактивні частинки, що потрапили в атмосферу в результаті аварії на японській АЕС "Фукусіма-1", досягли штату Массачусетс.
Фахівці комісії при Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (CTBTO) заявили, що радіоактивні речовини, які викидає аварійна АЕС "Фукусіма-1" в Японії, будуть "заражати" інші країни протягом найближчих двох-трьох тижнів.
У результаті інцидентів на АЕС було виявлено кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також ввести заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів. Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення в декількох районах Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду і цезію в повітрі, морський та питній воді, а також у продуктах харчування.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас