ЄЦБ спробує підняти ставку до 2% до кінця 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ спробує підняти ставку до 2% до кінця 2012 року

Казна та Політика
179
Європейський центральний банк (ЄЦБ), імовірно, з урахуванням поточних економічних умов, спробує підняти ключову ставку до рівня 2% до кінця 2012 року, наводить агентство Bloomberg прогноз аналітиків інвесткомпанії Pacific Investments Management Co.
"Прогноз відносно ситуації в Європі тісно пов'язаний з успіхом зусиль із стримування боргової кризи, - відзначається в повідомленні групи аналітиків Pimco на чолі з Ендрю Боллзом. - Залишається ризик, що жорсткість кредитно-грошової політики може збільшити прояви кризи в більш слабких периферійних країнах, і що ЄЦБ виявиться не в змозі провести нормалізацію свого курсу, як планувалося".
Високі темпи росту споживчих цін у найбільш розвинених країнах єврозони, таких як ФРН і Франція, підштовхують ЄЦБ до жорсткості політики, однак рецесія, що триває в багатьох периферійних країнах регіону, змушує Центробанк дотримуватися колишніх м'яких позицій.
За словами Боллза, Банк Англії також незабаром почне підвищення ставок, можливо вже із цього літа, тому що ризики інфляції стають більш значними, ніж ризики повільного й нерівного відновлення економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас