Кабмін домовився з НПЗ про збільшення переробки нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін домовився з НПЗ про збільшення переробки нафти

Енергетика
456
Кабінет Міністрів і нафтопереробні заводи підписали меморандум про партнерство, що передбачає збільшення переробки нафти з боку НПЗ і надання державою для цього необхідних умов.
Підписання документа відбулося в будівлі Кабінету Міністрів.
Документ передбачає гарантії заводів з модернізації та збільшення переробки сировини з одного боку, а також надання державою необхідних умов для поліпшення роботи вітчизняних НПЗ з іншого.
Як повідомляло агентство, наприкінці 2010 року 6 вітчизняних НПЗ звернулися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням ввести мито на імпорт нафтопродуктів для збільшення обсягів переробки нафти.
Дана ініціатива була пов'язана із задіянням з 2011 року Митного союзу між Росією, Казахстаном і Білоруссю, в рамках якого нафтопереробні підприємства зазначених країн отримують нафту без мита, що дає їм преференції в порівнянні з українськими НПЗ.
Міненерго пропонувало ввести мито 130 євро на імпорт бензину і 80 євро на імпорт дизельного палива.
У січні Україна почала спеціальне розслідування стосовно імпорту нафтопродуктів, яке продовжується досі.
У середині березня міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що вважає недоцільним введення мита у зв'язку з подорожчанням нафти на світових ринках.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас