В українському Кабміні бізнесменів більше, ніж політиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українському Кабміні бізнесменів більше, ніж політиків

Казна та Політика
263
Більшість членів українського уряду - мільйонери. Про це йде мова в доповіді Інституту Горшеніна "Великий український бізнес і уряд України", представленій сьогодні в Брюсселі.
За словами керівника Департаменту медіа-програм Інституту Горшеніна Ксенії Василенко, нинішній український уряд - кабінет прем'єр-міністра Миколи Азарова - один у своєму роді, тому що більшість постів займають не професійні політики, а "дуже багаті люди, які тримають владу зараз".
Василенко зазначила, що з 16 членів нинішнього уряду п'ятеро - Андрій Клюєв, Борис Колесников, Сергій Тігіпко, Юрій Бойко та Микола Присяжнюк - є офіційними мільйонерами. За її словами, ще двоє, Віктор Балога та Микола Злочевський, хоча і не декларують свої мільйони, проте, де-факто також є мільйонерами.
У доповіді наголошується, що деякі міністри в уряді реєструють свою власність на близьких родичів. Так, Азаров і Олександр Лавринович реєструють свою власність на синів, а Дмитро Табачник - на рідного брата.
"Поза всякими сумнівами є чиновники в складі Кабінету міністрів України, які ніколи не мали супер-прибутків, як, наприклад, віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов і міністр закордонних справ Костянтин Грищенко", - сказала глава Департаменту медіа-програм Інституту Горшеніна.
У доповіді Василенко зазначила, що за останній рік рівень статків багатьох урядових мільйонерів значно зріс. "І це тільки інформація з відкритих джерел", - уточнила вона. Так, за її словами, статки першого віце-прем'єра Клюєва за 2010 рік зросли більш ніж на півмільярда доларів, а віце-прем'єра Тігіпка - на 223,6 мільйона доларів.
У доповіді з посиланням на відкриті джерела дана оцінка станів 12-ти членів уряду з 16-ти, а також сфер їхніх основних інтересів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас