S&P знизило рейтинги Португалії та Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги Португалії та Греції

Казна та Політика
230
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) знизило сьогодні рейтинги відразу двох проблемних країн єврозони - Португалії і Греції, передає РБК.
Так, довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Португалії був знижений з BBB до BBB-, а короткостроковий рейтинг - з A-2 до A-3. Прогноз по рейтингах встановлений "негативний".
Що ж стосується Греції, то тут суверенний рейтинг був опущений відразу на два щаблі - з BB + до BB-. Обом країнам загрожує подальше зниження рейтингу, якщо ситуація радикально не зміниться на краще.
Відзначимо, для Португалії це вже друге зниження за останній тиждень - 25 березня агентство вже опускало суверенний рейтинг країни на один щабель. Після сьогоднішніх дій рейтинг цієї європейської країни вже впритул наблизився до спекулятивної категорії, яка починається з рівня BB + і нижче.
В той же час, настільки різке зниження (на два ступені) рейтингів Греції вже в спекулятивній категорії посилить і без того важке становище країни, оскільки з кожним падінням у чарті Афінам стає все дорожче позичати кошти на зовнішніх ринках.
Нагадаємо, лавиноподібне зниження рейтингів (минулого тижня рейтинг Португалії опустив і Ficth, а ще раніше - Moody's) відбулося після провалу урядової програми, що передбачала зниження бюджетних витрат. Прем'єр країни Жозе Сократеш, який не зумів провести через парламент антикризовий пакет, покинув свій пост, ще більше поглибивши політичну та економічну кризу в країні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас