Справи Макаренка і Діденка передані до Печерського райсуду Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справи Макаренка і Діденка передані до Печерського райсуду Києва

Кримінал
234
Печерський районний суд Києва розглядатиме справу за обвинуваченням колишнього голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка в справі про незаконне розмитнення газу, а також справу за обвинуваченням колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз-України" Ігоря Діденка.
Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Макаренка Юрій Сухов, "справа буде слухатися в Печерському районному суді Києва".
Разом з тим він висловив здивування, чому вибрана така підсудність.
Сухов також повідомив, що йому невідомо, коли саме відбудеться попереднє слухання і хто суддя.
Як повідомив адвокат Діденка Юрій Григоренко, справа його підзахисного також направлена до Печерського суду. Адвокат зазначив, що обидві справи об'єднані в одне провадження.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті належного компанії RosUkrEnergo АG природного газу і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, під час слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У даній справі заарештовані І.Діденко, екс-голова Державної митної служби Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.
Макаренко був арештований в кінці червня 2010 року, а Діденко - у липні минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас