"Газпромнафта" розглядає можливість придбання акцій НПЗ в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпромнафта" розглядає можливість придбання акцій НПЗ в Німеччині

Енергетика
150
ВАТ "Газпромнафта" ("нафтова "дочка" ВАТ "Газпром") розглядає можливість придбання в італійської ENI 8,3% акцій нафтопереробного заводу (НПЗ) PCK Raffinerie GmbH в Німеччині. Про це пише ділове видання "РБК daily" з посиланням на іноземні інформаційні агентства. Операція оцінюється в 265 млн дол. Переговори є частиною плану з обміну активами між російською і італійською компаніями, передає видання.
У виданні нагадують, що "Газпром" і італійська компанія підписали угоду про стратегічне партнерство в 2006 р. Вона передбачає обмін активами. При цьому ENI свою частку вже отримала, увійшовши у видобувний проект "СеверЕнергія". "Газпром" же продовжує розглядати пропозиції італійської компанії. Місяць тому "Газпром" повідомив про придбання частки ENI в лівійському проекті Elephant. Правда, угода залишається під питанням - угоду мала підписати уряд Лівії, але в країні почалася громадянська війна.
У середині березня 2011 року ENI хотіла продати "Газпрому" 32,4% акцій в чеській компанії Ceska Rafinerska, що володіє двома НПЗ потужністю 7 млн т. Ця угода теж під питанням: основний акціонер чеської компанії, Unipetrol (51%), відмовився від участі у зборах акціонерів, де й має відбутися її схвалення.
НПЗ PCK Raffinerie GmbH на 37,5% належить німецькій Ruhr Oel GmbH, аналогічна частка у німецької Shell. ENI і Total разом володіють 25-відсотковою часткою. Потужність заводу PCK Raffinerie GmbH становить 12 млн т нафти на рік, основний обсяг нафти на НПЗ поставляє "Газпромнафта" по нафтопроводу "Дружба".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас