Грецький уряд обіцяє не знижувати зарплати і соціальні допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький уряд обіцяє не знижувати зарплати і соціальні допомоги

Казна та Політика
204
Греція не планує знижувати оплату праці держслужбовців і соціальні допомоги, незважаючи на необхідність знайти нові кошти для зниження бюджетного дефіциту, заявив у понеділок офіційний представник грецького уряду Йоргос Петалотіс.
"Не буде нових заходів у тому, що стосується скорочення зарплат і пенсій", - сказав він на брифінгу в Афінах. За його словами, влада буде вишукувати кошти за рахунок інших джерел, які представник уряду не назвав.
Доходи держслужбовців та пенсіонерів у Греції за останній рік знизилися, в деяких випадках - на 30%. Уряд провів дві хвилі скорочень, перед кожною з яких влада також спростовувала можливість урізування зарплат і пенсій. Жорсткі заходи для "затягування поясів" були прийняті в обмін на виділення 110-мільярдної кредитної лінії ЄС і МВФ, яка допомогла країні уникнути дефолту в травні 2010 року.
Греції вдалося знизити бюджетний дефіцит з 15,4% ВВП до приблизно 9,6% до кінця минулого року. Однак це було досягнуто в основному за рахунок скорочення витрат, у той час як доходи зросли незначно, незважаючи на різке підвищення податків.
Наразі грецькій владі бракує приблизно 1,5 млрд євро для виконання поточних завдань, поставлених кредиторами. Грецька преса наполегливо стверджує, що уряд розглядає можливість нового урізування доходів пенсіонерів та державних службовців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас