Королевська пропонує Раді звільнити від сплати єдиного соцвнеску пенсіонерів та інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська пропонує Раді звільнити від сплати єдиного соцвнеску пенсіонерів та інвалідів

Казна та Політика
443
Депутат Верховної Ради, член фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Наталія Королевська пропонує парламенту звільнити підприємців на спрощеній системі оподаткування та самозайнятих осіб, які є пенсіонерами та інвалідами, від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
Про це йдеться в проекті закону №8287, зареєстрованому в Раді 23 березня.
У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що введення єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування негативно позначилося на пенсіонерах та інвалідах, які є підприємцями і самозайнятими особами, які за станом здоров'я не здатні на повноцінну роботу.
На думку автора, більшість інвалідів та пенсіонерів не здатні виплачувати єдиний внесок, крім податків, і в зв'язку з цим мають намір припинити підприємницьку діяльність.
Як повідомлялося, 8 липня Рада ввела єдиний соцвнесок на загальнообов'язкове державне соцстрахування, а в серпні Президент Віктор Янукович схвалив відповідний закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас