НАТО погодилося взяти на себе керівництво військовою операцією в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО погодилося взяти на себе керівництво військовою операцією в Лівії

Казна та Політика
159
НАТО погодилося взяти на себе керівництво військовою операцією в Лівії. Північноатлантичний альянс сьогодні вирішив взяти під контроль виконання всіх аспектів резолюції ООН 1973, яка спрямована на захист цивільного населення Лівії і населених мирними жителями територій від режиму Муаммара Каддафі. Про це повідомив дипломат однієї з країн - члена НАТО, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За словами дипломата, це означає, що весь хід операції в Лівії буде тепер здійснюватися під керівництвом НАТО. Суперечки про те, хто ж очолить цю операцію, велися близько тижня.
У Лівії в лютому 2011 р. почалися антиурядові виступи, які переросли у громадянську війну.
Країна розділилася на схід, де взяли верх супротивники голови держави Муаммара Каддафі, і захід, де більшість населення його підтримує. 19 березня 2011 р. після прийняття резолюції Радбезу ООН коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетні та авіаудари по території Лівії. Пізніше до коаліції приєднався Катар, ряд інших країн заявили, що готові приєднатися до операції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас