Митниця вирішила розпочати пілотний проект з електронного декларування товарів з 5 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця вирішила розпочати пілотний проект з електронного декларування товарів з 5 квітня

Казна та Політика
275
Державна митна служба вирішила з 5 квітня почати реалізацію пілотного проекту з декларування, митного контролю та оформлення товарів із застосуванням електронних вантажних митних декларацій.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Митниці.
Згідно з наказом Митниці від 24 березня, проект буде реалізований на базі Київської регіональної, Київської обласної та Південної митниць.
Проект спрямований на подальше повне впровадження електронного декларування товарів.
Згідно з повідомленням, до проведення проекту залучені 5 підприємств, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування: Київський картонно-паперовий комбінат (ККБК, Обухів, Київська область), "Миронівський хлібопродукт" (МХП, Київ), Миронівський завод з виробництва круп і комбікормів (Київська область), дочірнє підприємство "Авто Інтернешнл" (Київ) і "Пласке" (Одеса).
Митне оформлення товарів зазначених підприємств здійснюватиметься в митних режимах імпорту, митного складу та транзиту.
Також наказом передбачено створення електронних копій товарно-транспортних та інших товаросупровідних документів шляхом їх сканування з паперових носіїв, використання документів довгострокової дії для митного контролю із застосуванням електронного оформлення.
Митниця прогнозує, що проект дозволить підвищити ефективність роботи митників, створить сприятливі умови для прискорення товарообороту.
Як повідомляло агентство, у жовтні 2010 року Митниця прогнозувала введення 1 етапу електронної митниці до 2011 року.
Метою впровадження електронної митниці є спрощення митних процедур, а також мінімізація людського чинника при митному оформленні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас