Клюєв: Україна готова шукати компроміс щодо ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна готова шукати компроміс щодо ЗВТ

Казна та Політика
218
Україна готова шукати компроміс для вирішення проблемних питань з підготовки угоди про створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом уже до літа цього року, заявив перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.
При цьому на зустрічі з членом Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле він підкреслив, що ЄС також повинен проявляти гнучкість, уникаючи ультимативних підходів.
Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра в суботу, сторони обговорили підготовку до наступного раунду переговорів щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, який відбудеться 4-8 квітня нинішнього року в Брюсселі, і підтвердили спільне прагнення завершити переговори до кінця поточного року.
Торкаючись питань інвестиційного клімату в Україні, Клюєв запевнив Ш.Фюле у готовності українського уряду вести відритий діалог з європейським бізнесом для вирішення проблемних питань їх діяльності в Україні.
Під час зустрічі сторони також заявили про готовність прискорити роботу з укладення Меморандуму про взаєморозуміння щодо надання Україною макрофінансової допомоги з боку ЄС.
Крім того, Клюєв і Фюле обговорили підготовку до Конференції "Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього", яка відбудеться 19 квітня в Києві, і заявили про мобілізацію 740 млн євро на реалізацію чорнобильських проектів, в тому числі спорудження нового безпечного конфайнтменту "Укриття".
Раніше посол Франції в Києві Жак Фор заявляв, що Євросоюз вважає необґрунтованими українські вимоги щодо обсягів квот на експорт сільськогосподарської продукції в рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас