Кенні закликав ЄЦБ не припиняти кредитування ірландського банківського сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кенні закликав ЄЦБ не припиняти кредитування ірландського банківського сектору

Казна та Політика
169
Прем'єр-міністр Ірландії Енда Кенні закликав голову Європейського центрального банку Жана-Клода Тріше не припиняти кредитування ірландського банківського сектора, передає Reuters.
Нагадаємо, ЄЦБ у березні видав кредитів банківському сектору Ірландії на суму 117 млрд євро, що перевищує показник за весь 2010 р. в три рази.
Зараз ЄЦБ розробляє план по додатковому кредитування інших ірландських банків, які опинилися не в кращому положенні або повного припинення кредитування ірландської банківської системи. Зокрема, в ЄЦБ стурбовані тим, що на підтримку ліквідності ірландської банківської системи вже на сьогоднішній день потрібно 35 млрд євро. На саміті ЄС у Брюсселі 25 березня дане питання було обговорене. Лідери країн єврозони запропонували уряду Ірландії збільшити ставку корпоративного податку як спосіб наповнення бюджету.
Так, остаточне рішення з боку ЄЦБ буде винесено після опублікування Центробанком Ірландії звіту про фінансові результати банківського сектору.
Також ЄЦБ має намір посилити умови кредитування, зокрема - ввести обмеження на суми наданих кредитів. За оцінками аналітиків, для продовження кредитування з боку ЄЦБ і Міжнародного валютного фонду ірландських банків, останнім потрібно буде поліпшити свої фінансові показники, зокрема співвідношення кредити/депозити.
За попередніми оцінками, ірландським банкам до 2013 р. потрібно позбавиться від неліквідних активів на суму 70 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас