Роботи з охолодження першого реактора АЕС "Фукусіма-1" припинені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи з охолодження першого реактора АЕС "Фукусіма-1" припинені

Енергетика
1903
Роботи з охолодження першого реактора на аварійній японській АЕС "Фукусіма-1" припинені у зв'язку з підвищенням рівня радіації, повідомляє ВВС із посиланням на інформаційне агентство Kyodo.
Раніше повідомлялося, що рівень радіоактивного йоду в морській воді неподалік аварійної японської атомної електростанції "Фукуксіма-1" в 1250 разів перевищує рівень, передбачений місцевими стандартами безпеки в якості допустимого.
Напередодні стало відомо, що, імовірно, в третьому реакторі аварійного підприємства є пошкодження. "Ситуація на АЕС "Фукусіма-1" залишається дуже важкою і серйозною. Ми повинні залишатися насторожі, приводів для оптимізму мало", - заявив прем'єр-міністр Японії Наото Кан.
Щодо впливу радіоактивних речовина з АЕС на продукцію рослинництва і тваринництва Наото Кан сказав, що сільському господарству завдано значної шкоди, згодом йому будуть надаватися компенсації і субсидії. Він повідомив, що буде також поповнюватись постачання постраждалих товарами, відповідно до потреб районів стихії буде будуватися житло, робота з їх відновлення буде вестися у двох напрямках: відновлення життя і відновлення виробництва.
24 березня 17 працівників станції отримали серйозне опромінення, двоє з них були госпіталізовані з серйозними пошкодженнями шкіри. Рівень радіоактивного фону у воді, що просочилася крізь костюми працівників, перевищував норму в 10 тис. разів.
Влада попросила населення залишити 30-кілометрову зону навколо станції.
Нагадаємо, землетрус силою 9,0, що обрушився на Японію 11 березня 2011 р., викликав не тільки цунамі та руйнування, але також відключив системи охолодження реакторів, що призвело до надзвичайного стану на АЕС "Фукусіма-1". З шести реакторів на АЕС сильний перегрів був зафіксований на чотирьох, там неодноразово спостерігався пожежа і відбувалися вибухи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас