Тимошенко не відкидає, що "справа Кучми" - спроба тиску на телеканали, що належать його зятю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко не відкидає, що "справа Кучми" - спроба тиску на телеканали, що належать його зятю

Казна та Політика
316
Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що одним з аспектів кримінальної справи проти другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми є спроба відібрати частину власності у його зятя - українського бізнесмена Віктора Пінчука.
"Насправді, я думаю, що порушення кримінальної справи проти Кучми має дуже багато позитивних в лапках функцій для Януковича (президента України Віктора Януковича). В лапках - тому що йому лише здається, що все це позитивно, а насправді, для нього це - тільки міраж, і він ніколи не переключить уваги суспільства з тих провалів, які Янукович має в економічній і соціальній політиці та в політиці в цілому", - сказала вона на брифінгу в аеропорту "Жуляни" у п'ятницю після прильоту з Брюсселя.
"Але, в той же час, я не відкидаю, що це може бути і тиск на три телевізійні канали - це може бути і бажання ці три телевізійні канали забрати собі, обмінюючи на м'яке завершення справи Кучми", - вважає Ю.Тимошенко.
За її словами, все це також можна вважати "формальною легалізацією репресій проти опозиції". "Тому що, ви ж бачите, що ми і своїх з'їдаємо", - сказала політик.
"Я думаю, що все це потрібно в комплексі розглядати", - підкреслила Тимошенко.
"Крім того, я переконана, що вони не збираються доводити справу до логічного завершення", - резюмувала вона.
50-річний Віктор Пінчук є власником інвестиційної групи EastOne, найбільшим активом якої є трубно-колісна компанія Interpipe, володіє медіабізнесом (зокрема, телеканали СТБ, ICTV та "Новий канал"), є відомим в Україні меценатом. У рейтингу мільярдерів журналу Forbes в 2011 році він зайняв 336-346 місце, його активи були оцінені з $3,3 млрд. У торішньому рейтингу він зайняв 307-е місце з $3,1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас