ЦБ Китаю прогнозує у 2011 році дорогу сировину та слабкий долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю прогнозує у 2011 році дорогу сировину та слабкий долар

377
М'яка грошово-кредитна політика розвинених економік підсилить тиск на світові ціни на сировину й на долар в 2011 році, повідомив Центробанк Китаю...
У звіті Народного банку КНР про стан світового фінансового ринку також повідомляється про можливе посилення боргової кризи Європи цього року, не дивлячись на те, що в цілому Китай оптимістичний відносно Старого світу. "Ми чекаємо продовження відновлення світової економіки, і основа для цього стане ще твердішою", - повідомляє Центробанк.
Говорячи про ризики, ЦБ КНР виокремлює боргові проблеми єврозони разом з інфляцією, що прискорюється, також нагадуючи про можливість виникнення бульбашок на фінансових і фондових ринках країн, що розвиваються.
На думку Народного банку Китаю, долар в 2011 році буде значно слабшим за євро. "В цілому в 2011 році долар буде слабшим через повільне відновлення економіки США, відсоткових ставок на мінімумі і подвійного дефіциту, - говориться у доповіді Центробанку. - Але поширення боргової кризи по Європі і геополітичні ризики періодично штовхатимуть долар вгору".
Також Центробанк вважає, що у міру відновлення великі економіки підніматимуть короткострокові відсоткові ставки. "Але оскільки загалом відновлення світової економіки не можна назвати упевненим, то збільшення (ставок) не буде значним", - вважають там.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас