УКБС просить НБУ скасувати норму закону, проти якої виступав МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС просить НБУ скасувати норму закону, проти якої виступав МВФ

Казна та Політика
420
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" звернулася до Нацбанку з вимогою скасувати норму ЗУ "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності банків", що передбачає встановлення регулятивного капіталу банку на рівні не меншому ніж статутний капітал.
Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
Необхідність виключення даної норми, на переконання асоціації, зумовлена наявністю загрози створення штучних перешкод у розвитку банківської системи.
"Протягом тривалого терміну банки працювали в умовах фінансово-економічної кризи, що призвело до погіршення якості активів і зменшення доходів. Збільшилися витрати на формування резервів під активні операції, в результаті у банків утворилися значні збитки, які, відповідно, зменшують розмір регулятивного капіталу", - відзначили в УКБС.
До того ж, на думку представників банківського співтовариства, спостерігається тенденція до подальшого зростання заборгованості та необхідність формування резервів.
"УКБС вважає, що зазначена в Законі 3024 норма є штучним бар'єром у розвитку банків, оскільки обмежує їхні можливості щодо залучення додаткових коштів для збільшення статутних капіталів. Ці новації економічно необґрунтовані і деструктивні не лише для банків, але й для макроекономічної стабільності національної економіки. Оскільки такі вимоги не є запорукою стабільності функціонування банківської системи", - зазначила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас