ЄС буде посилено контролювати продукти, що ввозяться з Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС буде посилено контролювати продукти, що ввозяться з Японії

191
Європейські країни вирішили посилити контроль за продуктами, що ввозяться з Японії, у зв'язку з витоком радіації на АЕС "Фукусіма-1", повідомляє в п'ятницю агентство Франс Прес з посиланням на заяву Європейської комісії.
"Дані заходи стосуються всіх кормових культур і продуктів, що вивозяться із зон, які найбільше постраждали після аварії на АЕС" Фукусіма-1", - цитує агентство текст заяви ЄС.
Як сказано в документі, продукти, що поставляються з Японії, повинні "супроводжуватися декларацією, наданою японською владою, яка підтверджувала б, що рівень радіоактивних елементів, що містяться в них (продуктах), не перевищує максимально допустиму норму, встановлену в ЄС".
За даними заяви Євросоюзу, до даних елементів належать радіоактивні йод-131, цезій-131 і цезій-137.
Жорсткість правил контролю за продуктами, що ввозяться з Японії, як очікується, набере чинності в суботу.
Після землетрусу магнітудою 9,0, що стався 11 березня на північному сході Японії, на АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. У результаті інцидентів на АЕС було виявлено кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометровій зони навколо АЕС, а також ввести заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів.
Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення в декількох районах Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду і цезію, в повітрі, морській та питній воді, а також в продуктах харчування.
Землетрус викликав цунамі заввишки десять метрів. За останніми даними поліції, число жертв землетрусу склало понад 10 тисяч 35 осіб. Число зниклих безвісті становить 17 тисяч 443 осіб.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас