Тігіпко: З 3,5 млн українців, які працюють у РФ, менше 10% трудяться легально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: З 3,5 млн українців, які працюють у РФ, менше 10% трудяться легально

369
Менше 10% з 3,5 мільйонів українців, які сезонно або довго працюють у Росії, роблять це легально. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Головна причина - складність отримання офіційного дозволу на працевлаштування. Причому, в Україні іноземці зустрічаються з тією ж проблемою. Наша мета - звільнити ці процедури від непотрібної бюрократичної складності", - зазначив Тігіпко.
Він переконаний, що легальне працевлаштування за кордоном допоможе державі більш ефективно захищати права українців. Так Віце-прем'єр прокоментував підписання Меморандуму про співробітництво з питань трудової міграції між Міністерством соціальної політики України та Федеральною міграційною службою Російської Федерації.
Документ передбачає створення умов для комплексного соціального захисту трудових мігрантів, відзначили в прес-службі Тігіпка.
Міграцію робочої сили з країни в країну Віце-прем'єр вважає таким же неминучим наслідком глобалізації, як і переміщення капіталу. На його думку, влада країн повинна не боротися з цим, а вводити в правове русло, спрощуючи всі процедури.
"Якщо громадянин працює за кордоном, а держава про це не знає, то він свідомо позбавляє себе захисту з боку власної країни. Думаю, досвід евакуації з Лівії та Японії, приклади потрапляння українців у рабство в Таїланді, Туреччині та інших країнах повинні всіх привчити до думки, що краще платити податки і працювати за кордоном легально. Іноді це просто рятує життя", - підкреслив Тігіпко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас