Коктусєв: Нафтогаз поводиться в Одессі як окупант — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коктусєв: Нафтогаз поводиться в Одессі як окупант

Енергетика
335
Одеський міський голова Олексій Костусєв вважає протиправними дії співробітників ДК "Газ України", які прибули напередодні до Одеси і відключили житлові будинки від теплопостачання за багатомільйонні борги.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу.
"Я абсолютно не згоден з тим, як поводяться представники "Нафтогазу України", зокрема, Володимир Плахотнюк. Вони чекають дня, коли в місті немає мера. Приїжджають і починають поводитись як окупанти. Намагаються відключити місто від газу і від тепла", - заявив Костусєв.
Не заперечуючи існування заборгованості, він, в той же час, підкреслив, що існує рішення Приморського райсуду Одеси, що забороняє "Нафтогазу України" відключати за борги підприємства теплопостачання. Проте "вони плюють на це рішення і роблять свою справу", - зазначив Костусєв, додавши, що зараз виконавча служба займається забезпеченням виконання вирішення суду. Оскільки представники компанії не бажають йти з ним на контакт і обговорювати можливості виплати боргів.
Крім того, констатував Костусєв, "до міської прокуратури надійшла заява про невиконання рішення суду. І сьогодні, я думаю, що прокуратура Одеси порушить кримінальну справу, щоб знали як поводитися і куди приїхали".
Між тим відповісти на питання, коли в будинках жителів Одеси знов з'явиться тепло, мер не зміг, запевнивши: "Міськрада робить все для цього".
Як повідомлялося, минулої ночі, коли температура повітря в Одесі складала 4 градуси тепла, фахівці дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України" - "Газ України" відключили будинки жителів міста від газопостачання, мотивуючи це багатомільйонною заборгованістю населення за енергоносії у розмірі більше 262 млн. грн.
Коментуючи відключення будинків від теплопостачання, виконуючий обов'язки віце-мера Одеси із ПЕК Микола Рубля заявив: "Населення заборгувало тепловикам понад 200 млн. грн. І приблизно таку ж суму їм винна держава - як компенсацію різниці в тарифах. При цьому два підприємства "Теплопостачання міста Одеси" і "Одеська ТЕЦ" заборгували ДК "Газ України" близько 300 млн. грн."
В свою чергу представники ДК "Газ України" зазначають, що населення в цілому сумлінно і своєчасно оплачує вартість спожитих комунальних послуг, у тому числі теплової енергії, проте сплачені ними кошти своєчасно в компанію не надходять.
Зокрема, комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" за станом на 21 березня заборговувало 187 млн. грн. (45%), а "Одеська ТЕЦ" - 78 млн. грн. (35%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас