ЄНП: Віддалення України від демократії унеможливлює зближення з ЄС у рамках Угоди про асоціацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄНП: Віддалення України від демократії унеможливлює зближення з ЄС у рамках Угоди про асоціацію

254
Україна віддаляється від важливих цілей демократизації, європеїзації і модернізації, що в результаті може привести до неможливості зближення з Європейським Союзом в рамках Угоди про асоціацію. Про це йдеться у заяві Самміту Європейської народної партії (ЄНП), оприлюдненій на веб-сайті лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
"Демократія - один із основоположних принципів Європейського Союзу. Підтримка демократії - це одна з цілей зовнішньої політики ЄС. Нажаль, Україна віддаляється від важливих цілей демократизації, європеїзації і модернізації. Якщо так триватиме і надалі, такий напрямок загрожує стати повністю несумісним із заявленим наміром про зближення з Європейським Союзом в рамках Угоди про асоціацію", - йдеться у заяві ЄНП.
Також ЄНП закликала Президента Віктора Януковича й українську владу гарантувати інклюзивність і відкритість політичного простору України. "Це стосується періоду підготовки до наступних парламентських виборів. Прагнення українського народу до активного й ефективного демократичного управління й участі не можна ігнорувати", - йдеться у заяві.
Відзначимо, Тимошенко наразі перебуває у Брюсселі на Самміті ЄНП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас