Криза в Японії змусила автоконцерни знизити виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в Японії змусила автоконцерни знизити виробництво

292
General Motors Co., Toyota Motor Corp. і PSA Peugeot-Citroen оголосили про плани скорочення виробництва тисяч автомобілів у США і Європі у зв'язку з перебоями в постачаннях важливих вузлів з Японії. Найбільшим автоконцернам доводиться скорочувати обсяги виробництва через брак деталей, бо землетрус і цунамі призвели до вимушеного закриття заводів з випуску автокомпонентів по всій Японії.
Виробники у всіх галузях вже фіксують скорочення поставок силіконових пластин, РК екранів, мікросхем, загартованої сталі, рідкісних хімікатів. Наприклад, завод Hitachi на північ від Токіо, що випускав датчики масової витрати повітря (ДМРВ), сильно постраждав від землетрусу і все ще не відновив роботу, це створює певні проблеми для GM і Peugeot і ще десятка компаній.
Hitachi, яка контролює 60% світового ринку ДМРВ, розраховує відкрити завод до суботи, однак поки неясно, в якому обсязі буде відновлено виробництво. GM, яка використовує ДМРВ Hitachi відразу в декількох моделях автомобілів, минулого тижня зупинила випуск невеликих пікапів на заводі у Шрівпорті, штат Луїзіана.
З понеділка скорочено виробництво на заводах GM у Німеччині та Іспанії. Крім GM ДМРВ від Hitachi використовують Ford Motor Co., Renault SA, Peugeot, Nissan Motor Co., Toyota, Volkswagen і інші компанії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас