Ринок споживчого кредитування до кінця року зросте в кілька разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок споживчого кредитування до кінця року зросте в кілька разів

Кредит&Депозит
703
Ринок споживчого кредитування в Україні до кінця року зросте в кілька разів. Про це журналістам заявив голова правління банку "Фінанси та кредит" Володимир Хливнюк.
На його думку, ринок до кінця року може зрости на 100-200%. "Ринок зросте в рази, тому, що це практично єдиний ринок, на якому сьогодні працюють банки... Всі банки пішли на цей ринок, це, очевидно, збільшить пропозицію, тим більше що середня відсоткова ставка по кеш-кредитах, близько 50%. Це великі цифри і великі ризики. Друге питання: чи всі банки готові отримати резервів менше, ніж потрібно для ефективної роботи", - зазначив він.
Хливнюк також додав, що на даний момент на ринку спостерігається демпінг щодо умов кредитування.
"Ми починаємо повертатися до докризової ситуації... За неофіційною інформацією, офіційна статистика Нацбанку свідчить про те, що обсяг споживчого кредитування у вигляді кеш-кредитів на кінець року (2010) досяг докризового рівня", - зазначив він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальний обсяг депозитів у лютому 2011 р. збільшився на 0,6% (з початку року - на 2,9%) - до 425,7 млрд грн. Про це йдеться в огляді НБУ щодо основних тенденцій розвитку грошово-кредитного ринку України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас